Sesongavslutning for Ida

Foto: Peter Dejong / AP / NTB scanpix

29.03.2019
Etter en sykdomsperiode, fikk Ida en fin sesongavslutning i Canada og USA. Hun flytter nå til Stavanger, og ser fram til en ny sesong.

På slutten av sesongen gikk Ida Njåtun VM allround og WC-finale i henholdsvis Calgary, Canada, og Salt Lake City, USA. I VM fikk Ida en flott 5. plass på 500m, med ny fin pers på 38,69 - endelig kom hun under 39s! 😊 På 1500m fikk hun årsbeste med 1.55,42, og med det en 11 plass. 3000m gikk også relativt bra, med 4.04,14 som også var årsbeste, og en 12. plass. Det var tett kamp om plass på den siste distansen, 5000m, og denne gangen kom Ida dessverre akkurat ikke med.

I Salt Lake City var Ida kvalifisert for å gå 1500m. Det var gode forhold, og det ble satt verdensrekorder, banerekorder, nasjonale rekorder og personlige rekorder i høyt tempo! Ida gikk sin nest beste 1500m i karrieren, på 1.53,50, og fikk med det en fin 9. plass. Sammenlagt WC-plassering sesongen 2018/19 fikk Ida en 10. plass på 1500m og en 13. plass på 1000m.

Her er en liten rapport fra Ida selv, med noen tanker om den nærmeste framtiden også:

"500m i Calgary og 1500m i Salt Lake City (SLC) var nok mine beste løp i år. Jeg følte jeg fikk ut det jeg var god for i SLC, både taktisk og fysisk. Tiden i Nord-Amerika var bra. Jeg reiste dit rett fra en sykdomsperiode, og kjente at jeg ble i bedre og bedre form med tiden der borte. Nesten litt synd at sesongen plutselig var ferdig, men samtidig ligger det mye motivasjon i det å kjenne på at man ikke har fått ut alt, ennå.

Jeg flytter til Stavanger i april! 😀 Der har de, etter min mening, de aller beste treningsfasiliteter for en skøyteløper i Norge. Uten noen skøytehall i Asker- og Oslo-området, er det rett og slett ikke optimalt å bo her. Jeg drømmer om at vi har et skøytesentrum i Norge, hvor alle løpere bor og kan trene sammen. Da vil kvaliteten på treninger hjemme bli bedre, man vil få flere muligheter til å trene med noen som er raskere til enhver tid. Etterhvert kan kanskje også landslagssamlingene legges dit, slik at antall reisedøgn i året minker.

Stavanger Sandnes Skøyteklubb og Wang Toppidrett Stavanger har nå ansatt en ny proff trener, Wouter Olde Heuvel fra Nederland, så det er tydelig at det er flere som drømmer om det samme som meg. Mulighetene for de som er utenfor landslaget blir da enda bedre, ved at de kan søke om å bli en del av Team Sørmarka. Og da håper jeg flere vurderer å flytte til Stavanger.

Jeg har i hvert fall veldig troa, og gleder meg til å se hva vi kan få til!"

Følg Ida på Facebook

Husk å like siden! 😀