Risengaløp, NC4 og KM AOSK

Ingrid Finsland
05.12.2018
En liten stemningsrapport fra siste helgs skøyteløp på Risenga. Resultater finnes under "Kort og nyttig" her på forsiden og under fanen "Arrangementer".

I helgen 1. og 2 desember gikk det tradisjonsrike Risengaløpet av stabelen – i kombinasjon med både Norgescup 4 og kretsmesterskapet for Akershus og Oslo skøytekrets.

23 av klubbens egne skøyteløpere, fra rekrutt til senior, stilte til start. For noen var dette aller første gang i et så stort løp. Vi hadde som vanlig også mange deltagere fra en rekke andre klubber, fra Arendal i sør til Bjugn i nord. Til sammen drøyt 40 til start i Norgescup-klassene og rundt 70 i klassene rekrutt, 10 – 12 år, JC og JB i Risengaløpet. Ekstra stas var det at også de to av tre nederlandske idrettsstudentene som har praksis i klubben i høst, stilte til start på søndagen. (Alle tre gjorde også en stor innsats som tidtagere).

Lørdag startet riktignok med noen tekniske problemer med både lyd- og tidtageranlegg. Og søndagen bød på betydelige nedbørsmengder. Men tross dette, ble stevnet avviklet med stort sett like forhold, solide prestasjoner og god stemning blant både skøyteløpere, trenere, publikum og ikke minst funksjonærene. Ikke alltid like lett å føre tidtagerprotokoll når regnet siler ned. Eller lage gode bilder til streamingen når tunge skyer henger over banen. Eller manne seg opp til å gå 1500 m på trå is. Heldigvis var det både ulltepper og smil på benken, og varm suppe i kiosken!

Banemannskapene fra kommunen skal også ha stor takk for god jobb med isen i utfordrende vær.

På det sportslige planet er det verdt å trekke frem fellesstartøvelsene. Asker skøyteklubb er blant de få som har disse øvelsene på programmet. Risengaløpet har etter hvert lang tradisjon med Skøyteduell for de yngre løperne. Dette er en øvelse med 4-5 startende i heat som går 300 m, først innledende runder og finale til slutt. Fartsfylt og spennende å se på for publikum! Og god trening frem mot den ordinære fellesstartøvelsen når den tid kommer.

I år ble det arrangert fellesstart både for Norgescup-klassene og for klassen 12 år/JC/JB. Ved å slå sammen kvinner og menn, jenter og gutter fikk man to relativt store felt, noe er positivt både for løpere og publikum. Og særlig i den yngste klassen (åtte runder) ble det en tett og smått dramatisk innspurt, inkludert en spektakulær målgang signert Ask Darup fra Tønsberg Turn. Først over mål ble likevel Fredrik Pedersen (OSK), mens beste jente ble Ina Nakken (Tønsberg Turn).

I Norgescup-klassen (ti runder med to innlagte spurter) var det henholdsvis Runar Njåtun Krøyer og Marte Furnee, begge fra arrangørklubben, som trakk det lengste strået.