NC5 i Vikingskipet

​Simon og Emil i tett kamp på 1000m

Siw Njåtun
16.12.2018
Flere Askerløpere med fin fremgang under Norges Cup 5 i Vikingskipet i helgen.

Hanna Svenni (junior) deltok i sprintklassen i helgen. Etter at hun startet på Wang toppidrett på Hamar ved skolestart i høst, med nye treningsregimer og ansvar for alt når hun nå bor for seg selv, har Hanna hatt en litt tung høstsesong. Helgen var en liten opptur resultatmessig, så da begynner hun nok å tilpasse seg den nye hverdagen. Hun fikk en fin 5. plass sammenlagt, og gikk sine beste løp på søndag, og var ikke så langt bak persene sine fra Heerenveen. Absolutt godkjent!

 

Marte Bjerkreim Furnée (junior) gikk allround. Hun fikk en vanskelig start på 500m, men hentet seg fint inn igjen og gikk inn til 2. plass, og på en tid ikke så langt fra pers. Hun stilte ikke opp på 1500m, men på søndag ble hun nr. 4 på 1000m og gikk en fin og kontrollert 3000m, der hun gikk ned rundetidene siste halvdel - bra gjennomført!

 

Simon Hilde (senior) og Emil Cristian Nielsen (senior) gikk sprint i seniorklassen. De gikk ganske jevnt, og forbedret seg fra lørdag til søndag begge to. Simon gikk kontrollert på siste 1000m, med to armer på ryggen, men gikk da bedre enn dagen før! Emil fikk årsbeste på 1000m begge dager. Emil ble nr. 13 og Simon nr. 14 sammenlagt.

 

Runar Njåtun Krøyer (senior) gikk allround, og endre på 2. plass sammenlagt. Også han fikk årsbeste på 3000m og 5000m. På 1500m ble det kluss i en veksling, som ødela en del av løpet. Men alt i alt var helgens løp en hyggelig opptur i oppkjøringen mot NM allround i slutten av desember.

                             

Etter helgens NC5 leder både Runar og Marte Norges Cup sammenlagt i sine klasser, hhv menn senior, og kvinner junior.

Bilder under:

Hanna og Runar i aksjon, på 1000m og 3000m.