Marte i jrWC 2 Helsinki

​Marte i snøværet på 1000m i jrWC i Helsinki

27.01.2019
Flott innsats og gode resultater for Marte i jrWC i Helsinki i helgen!

World Cup for juniorer og neo-seniorer ble arrangert på en fin bane som ligger litt i utkanten av Helsinki. Marte Bjerkreim Furnée fra Asker sk deltok på juniorjentelaget fra Norge, som forøvrig besto av Julie Samsonsen (Fana), Ane By Farstad (Spk Falken), Maria Netland Rabbe (Fana) og Viktoria Sætersdal (Fana).

På lørdagen var det tett snøvær og -9⁰C, mens det på søndagen var strålende sol og -18⁰C.

Marte stilte på alle 5 distanser, 500m, 1000m, 1500m, 3000m og fellesstart, og  gjorde sine saker bra!

På 1000m fikk hun 1.28.06, som holdt til en 21.plass. Hun åpnet nok litt forsiktig, med hadde en sterk avslutning. De andre norske plasseringene: Julie 9.plass, Ane 17.plass og Maria 34.plass. På 3000m startet Marte også litt forsiktig, men avsluttet igjen sterkt i snøværet. Tiden 4.50.40 ga en fin 9.plass. Viktoria fikk en 14.plass, og begge løpere var fornøyd etter løpet (se bilde).

P

På søndag gikk Marte en flott 500m, og ble nr 20 med tiden 43.61, ikke langt bak andre med vesentlig bedre personlige rekorder. Julie ble nr 7, med 41.8, Ane nr. 17 med 43.51 og Maria nr. 19. med 43.54.

På 1500m ble det 12. plass med tiden 2.16,59, også på denne distansen hevdet hun seg godt i forhold til antatt bedre løpere. Og ikke nok med det: på den avsluttende fellesstarten ble Marte nr. 5. Hun dro fra hovedfeltet sammen med en nederlandsk løper, Paulien Verhaar, men ble tatt igjen rett før mål. En flott prestasjon, som ble en fin avslutning på en virkelig oppløftende helg for Marte!

Gutta gjorde også sine saker bra, med blant annet gullmedalje på både 3000m og 1500m til Hallgeir Engebråten (Nord-Odal IL) og bronse på fellesstarten til Isak Høiby (Kongsvinger IL), begge i juniorklassen. I tillegg fikk Odin By Farstad (Falken Spk) sølv på 1000m i neo-seniorklassen, og så ble det gull til lagsprint-gutta i neo-senior, med Sander Mikkelsen (Jevnaker IF), Marius Bratli (Aktiv sk) og Odin på laget.

Det ble dermed mange flotte resultater og det rapporteres om bra stemning i laget, som ble ledet av Camilla Farestveit og Askers Einar Agdestein! 😃

Lørdag Helsinki.PNGSøndag Helsinki.PNG