jrVM i Baselga, Italia

​Foto : Fransisco Rubino

Pieter Paul Furnée
18.02.2019
Oppsummering etter jrVM i Baselga, Italia.

​Først av alt: Gratulerer med gull til Ragne Wiklund fra Aktiv sk på 3000m, gull til guttelaget i lagtempo, med Hallgeir Engebråten, Isak Høiby og Tobias Fløiten, og bronse til jentelaget i lagsprint, med Ragne Wiklund, Ane By Farstad og Julie Nistad Samsonsen!

Stevnet foregikk i strålende solskinn, og det ble mange spennende oppgjør. Marte hevdet seg fint på alle allround-distanser. På fredag ble det pers på 500m, og på 1500m var hun nær pers og plasserte seg høyere på resultatlisten enn forventet ut fra seedinglisten J. Isen ble mykere utover dagen, derfor var det tyngre på de lengre distansene.

På søndag fulgte Marte opp med en fin 1000m, der hun fikk utepers. På 3000m, som var allroundmesterskapets siste distanse, gikk Marte et flott løp og med en jevn avslutning. Igjen ble det utepers, og sammenlagt i allround fikk hun en fin 17.plass.

På stevnets siste dag, søndag, viste det norske laget seg på nytt frem med gode prestasjoner og god lagsamarbeid på teamsprint, hvor jentene fikk bronse, og lagtempo, hvor gutta fikk gull! Marte stilte på fellesstart, og satset friskt. Det ble et spennende oppgjør, med tette dueller i store klynger i et felt med 29 deltakere. Hun fikk en flott 11.plass, som ble beste norske plassering på fellesstarten.

Det var god stemning og innsats i laget, og mange gode prestasjoner. Trenere var Jonas Bekken og Rune Farstad, og en norsk foreldregjeng heiet løperne fram :)